CURS SOBRE PATRIMONI PREHISTÒRIC I IBÈRIC DEL PARC A VILASSAR DE DALT

 

Curs sobre patrimoni prehistòric i ibèric del Parc, a Vilassar de Dalt. Organitzat pel Parc Serralada Litoral.

 
 

CURS BOLETS A COR QUÈ VOLS

Curs breu de bolets a Vallromanes, organitzat pel Parc Serralada Litoral

 

Curs breu de fauna: ELS OCELLS DEL PARC SERRALADA LITORAL A LA TARDOR

MINOLTA DIGITAL CAMERA

27 i 28 d’octubre de 2017

Quan arriba la tardor i les orenetes i altres ocells migren cap al sud, el parc s’omple de so amb els reclams dels rupits que baixen del nord a passar l’hivern entre nosaltres. A més d’aquesta arribada de vida, ocells com pinsans, gaigs, tudons i altres aprofiten els recursos que ofereix el bosc a la tardor per engreixar-se abans no arribin els freds de l’hivern.

El curs tractarà sobre els canvis entre les poblacions d’ocells i de les competències entre aquestes pels recursos alimentàris que ofereixen els diferents ambients del parc a la tardor.

Divendres 27 d’octubre, de 18:30 h.

XERRADA a càrrec d’Héctor Andino, biòleg i ornitòleg.

Lloc: Masia de Can Magarola (seu de l’Oficina del Parc) a Alella, a les 18:30 h

 

Dissabte 28 d’octubre, a les 9:00h. Durada 3 h.

SORTIDA DE CAMP a càrrec d’ Héctor Andino, biòleg i ornitòleg.

Lloc de trobada: davant l’Institut de secundària d’Alella, de 9 h a 12 h.

 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:  93 754 00 24  p.slitoral@diba.cat / 93 795 54 05 (Escola de Natura del Corredor)

Activitat gratuïta

 

Mor el gran botànic Pere Montserrat

Dissabte 4 de frebrer va morir en Pere Montserrat i Recoder, el Botànic -amb majúscula- de referència de la serralada litoral vallesmenca. Gran mestre i persona. Recordarem, entre moltes altres coses, els debats amb ell a l’entorn dels roures del Montnegre i de la necessitat de preservar les avellanoses de la carena.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Noves activitats a la Casa Capell

A la Casa Capell de Mataró aquest 2016 comença curull d’activitats. Ja tenim la programació fins al mes de març i us convidem a treure-hi el cap. D’entre les moltes activitats programades destacaríem una passejada per a conèixer les espècies invasores, un taller per aprendre a fer pasta ecològica, una xerrada sobre l’ecoemprenedoria i la projecció del documental “My Stuff; el que realment necessitem”. Us hi esperem.

Si voleu la informació detallada cliqueu aquí.

images

 

 

L’economia mundial al servei de l’1% de la població.

logo-punto-verdeL’1 % de la població mundial és més ric que la resta tots junts.

És causa principal del malbaratament de recursos, de la inequitat en la seva distribució i de l’empobriment massiu de la població vinculat a la mala gestió de la tecnificació del treball. També ho és del retard en posar fil a l’agulla per l’adaptació al canvi climàtic i, sobre tot, per la seva mitigació. Mentre hauriem de treballar per facilitar l’adaptació els alumnes als brutals canvis socioambientals que han començat i que no faran sinò crèixer en nombre i magnitud, molts claustres escolars estan encallats encara en la “pantalla” de la recollida selectiva al pati. Sense èxit! Un modest indicador que ens podem aplicar: sabeu què vol dir l’icona de les dues fletxes en cercle a tots els envasos? No és el que la major part de població pensa!
Saber-ho (encertadament!) diu molt de vos!

 

Cap de Setmana de Bolets a Arenys de Munt

Una tardor més l’Ajuntament d’Arenys de Munt i l’Escola de Natura del Corredor organitzem El Cap de Setmana de Bolets, inicialment previst per als dies 17 i 18 d’octubre, es celebrarà finalment els dies 14 i 15 de novembre.

  • Dissabte 14 de novembre a les 10h del matí, des de la plaça de l’Església, es farà una sortida guiada per anar a trobar, conèixer i reconèixer bolets amb el micòleg Evarist March. Amb els bolets que es trobin a la sortida es muntarà una exposició que es podrà visitar a La Central de Can Jalpí el mateix dissabte 14 de novembre, de les 16h a les 20h de la tarda. També hi podreu portar bolets que hagueu recollit vosaltres per a identificar-los.
  • Diumenge 15 de novembre de les 10h del matí a les 14h, la biòloga Carme Buxalleu realitzarà els Tallers Experimentals amb bolets: De l’espora al plat! Ideals per a aprendre i disfrutar amb tota la família.

Totes les activitats són gratuïtes i no cal inscripció. Més informació al: 937955405 (Escola de Natura del Corredor) i 931160030 (La Central de Can Jalpí).

CTcru8FWwAABnKy

 

Nou seminari de Menjadors Escolars Ecològics

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Del 8 d’octubre al 7 d’abril es portarà a terme el Seminari de Menjadors Escolars Ecològics amb l‘objectiu de formar els professionals del menjador escolar en la millora educativa de la salut personal i ambiental des del menjador escolar. El seminari l’ha organitzat l’Escola de Natura del Corredor juntament amb l’associació de Menjadors Ecològics, i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

Menjadors Escolars Ecològics. Seminari 2015-2016

Formació per a la millora educativa de la salut personal i ambiental des del menjador escolar. Adreçat a responsables i educadors de menjadors escolars.

  • 8 octubre: Alimentar i acompanyar en el temps de menjador (I). Bea Martínez.
  • 5 novembre: Transformació a menjador ecològic (Taula de treball I)
  • 3 desembre: L’evolució del menjador i la relació amb la comunitat (Taula de treball II)
  • 4 febrer: Alimentar i acompanyar en el temps de menjador (II). Bea Martínez.
  • 7 abril: De la terra al plat. Ecoproductors pilot de la Central de compres Maresme.

Lloc: Casa Capell, espai per a la sostenibilitat, Ajuntament de Mataró, al Parc Central nou de Mataró.

Horari: De 6 a 8 de la tarda

Info i inscripcions: Escola de Natura del Corredor. Tel 937955405  enc@pangea.org (Hi ha la possibilitat d’inscriure’s en sessions individuals sense necessitat de realitzar tot el seminari).

Trobareu el programa del Seminari en el següent link: http://www.menjadorsecologics.cat/wp-content/uploads/2015/09/Seminari-formatiu-2015-16.pdf

I el cartell: http://www.menjadorsecologics.cat/wp-content/uploads/2015/09/cartellSeminariMES15o.pdf

 

Benvinguts al nou curs 2015-16

P1240597

Hola a tothom! Ja tenim un nou curs al davant, i nosaltres us seguim oferint un gran ventall d’activitats per a tots els públics! Passejades naturalistes,  xerrades, tertúlies o cursets. Des de l’Escola de Natura del Corredor organitzem activitats al Parc del Montnegre i el Corredor, al Parc de la Serralada Litoral, a la Casa Capell-Espai per a la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Mataró i a molts altres llocs del nostre estimat Vallesme. Sense oblidar les activitats escolars que oferim com sempre i que podeu consultar al nostre web

Com a novetat i amb la col·laboració de l’Associació de Menjadors Ecològics, enguany oferim un curs dirigit a professionals de Menjadors Escolars: Formació per a la millora educativa de la salut personal i ambiental des del menjador escolar.

Us hi esperem, perquè gaudiu, aprengueu i ens enriquim mútuament!

CONSULTEU EL NOSTRE CALENDARI PER A INFORMAR-VOS AMB DETALL

 

Escalfem motors per les passejades del 2015

Cada cap de setmana podeu gaudir d’una o més passejades per a descobrir els tresors naturals, culturals i patrimonials de la Serralada Litoral; de Sant Mateu al Montnegre tot passant pel Corredor.

L’Escola de Natura del Corredor dissenya i fa el guiatge de totes les passejades del Parc del Montnegre i el Corredor i el Parc de la Serralada Litoral. Les primeres no requereixen inscripció prèvia però les de la Serralada Litoral sí: p.slitoral@diba.cat (93 754 00 24) / enc@pangea.org (93 795 54 05)

Totes tenen una quota de 3 € per persona, 2 € la canalla entre 6 i 12 anys, i gratuïtes per als menors de 6 anys. Aquí us pengem els programes d’enguany.

Vinga, us hi esperem!

Passejades Parc Serralada Litoral 2015

Passejades Parc Montnegre i Corredor 2015

Montnegre copia